Presseartikkel "Mannen som forandret verden"

Denne kan brukes uten vederlag i alle blader – send gjerne en mail om at dere bruker den slik at jeg kan sende høyoppløselige bilder. post@proklamedia.no (Eivind)
Ønsker massedistribusjon av bok om mannen som forandrer verden
Av Torbjørn Greipsland
–  Oppfatningene om Jesus er ulike, men det er  enighet om at Jesus er den som har betydd mest  av alle som har levd. I dag er det lettere å snakke om Jesus enn før. Åpenheten er blitt større.
Det sa forretningsmannen Jan Olaf Tønnevold da boken ”Mannen som forandret verden” ble presentert mandag på Hotel Bristol i nærvær av en rekke personer som støtter prosjektet, blant dem tidligere statsråd Erik Solheim. Tønnevold er initiativtaker til å få boken om Jesu liv utgitt i Norge. Utgiver er UIO Produkter AS/Prokla-Media.
Den kom først ut i USA, senere er den oversatt til 14 språk.
Boken inneholder en sammenfatning av de fire evangelieberetningene skrevet av Matteus, Markus, Lukas og Johannes. Det spesielle med denne utgivelsen er at beretningene er gjengitt i kronologisk rekkefølge.
Tønnevold sier at det betyr svært mye for ham å lese Bibelen. Nå håper han denne enkle lille boken kan bli solgt og utdelt i en rekke ulike sammenhenger, og gjøre flere kjent med Jesus.
Jesus var provoserende
I en  panelsamtale på pressekonferansen ledet av Geir Helljesen deltok tidligere utviklingsminister Erik Solheim, leder for KRIK Kjell Markset, prest og forfatter Karsten Isachsen og nettverksleder Anne Christiansen.
Erik Solheim sa at han ikke vet om noe sted i litteraturen der det så sterkt oppfordres til å ta seg av de fattige og lidende som det Jesus gjør i Bibelen.- Jesus var konkret, provoserende, og ikke lett å følge når det gjelder hans oppfordring til å elske motstandere.
Forfatter Karsten Isachsen sa at for ham var det viktig at Jesus så den enkelte. – Jesu ord slik vi har dem i Bibelen, varmer og gleder. Det er som det renner blod, liv, gjennom dem, sa han.
For pastor Anne Christiansen var den store opplevelse da hun opplevde Jesus som Frelser og Guds sønn. Det forandret hennes liv. Det samme sa prest og leder for Kristen Idrettskontakt, Kjell Markseth., – Han stod for noe og ble min frelser, sa idrettslederen.
LO-leder takker Jesus
I boken står en rekke personer fram med sitt vitnesbyrd om hvem Jesus er og hva han betyr i deres liv.
Ellen Stensrud, hovedkasserer LO, sier dette:
Selv behøver jeg Jesus hver eneste dag, og takker stort for hva han har gjort med og i mitt liv.
Og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik skriver følgende:
Jesus er den viktigste person i historien. Troen på ham er det jeg bygger livet mitt på. Jeg tror at denne fortellingen om Mannen som forandret verden kan komme til å forandre livet til mange!
Boken er trykt i et førsteopplag på 10 000 i Bibeltrykkeriet på Sri Lanka.
Mannen som forandret_Tonnevold og Solheim_1 Mannen som forandret_Panel med tonnevold_1
Foto: Både forretningsmannen  Jan Olaf Tønnevold og den tidligere SV-lederen Erik Solheim slår et slag for Jesus og Bibelen. Foto: Johan Olaf Tønnevold.
 
De hadde gode ord å si om viktigheten av å lese Bibelen og bli kjent med dens hovedperson: Fra venstre Jan Olaf Tønnevold,  Kjell Markset, Erik Solheim, Anne Christiansen og Karsten Isachsen. Foto: Johan Olaf Tønnevold.
 
Politikere og forfattere:
Jesus forandret vårt liv!
«Dette er den utrolige fortellingen om Jesus Kristus, den viktigste person i verdenshistorien.»
Det skriver Erik Solheim, tidligere utviklingsminister og partileder i SV, i den nye boken
”Mannen som forandret verden”. Andre uttalelser er disse:
Takker
Selv behøver jeg Jesus hver eneste dag, og takker stort for hva han har gjort med og i mitt liv.
Ellen Stensrud, hovedkasserer LO
Livsgrunnlag
Jesus er den viktigste person i historien. Troen på ham er det jeg bygger livet mitt på. Jeg tror at denne fortellingen om Mannen som forandret verden kan komme til å forandre livet til mange!
Kjell Magne Bondevik, tidligere stortingsrepresentant og statsminister
Bruksansvisning
De fire evangeliene har vært min bruksanvisning til å leve som en kristen.
Karsten Isachsen, prest og foredragsholder
Forandret mitt liv
Jesus forandret verden og fornyer stadig menneskers liv. Han har også forandret og fornyer stadig mitt liv. Min oppfordring er: Møt denne personen i fortellingene om ham!
Ole Christian Kvarme, biskop

Forstå verden
Uten å kjenne historien om snekkersønnen fra Nasaret vil du frata deg selv muligheten til å forstå verden, historien, en stor del av kunsten og kanskje deg selv. Denne boken er et godt sted å begynne.
Svein Tindberg, skuespiller
Kan forandre ditt liv”
Før du begynner å lese vil jeg gi deg en advarsel. Disse skriftene har forandret hundrevis av millioner menneskers liv. Det kan også forandre ditt.
Andreas Nordli, leder for Ungdom i Oppdrag
Du får svar!
Hvem har påvirket historien mer enn noen annen? Les Mannen som forandret verden og du får svar! Anbefales på det varmeste!
Anne Christiansen, pastor Jesus Church
Umulig å se bort fra
Historien om Jesus, så sterk at den er vanskelig å fatte, og umulig å se bort fra, er blitt enda tydeligere i denne boken. Et dristig bokprosjekt som er særdeles godt gjennomført. Jesu tid på jorden, og Jesus som samlende for oss som tror, blir enda tydeligere! Det utfordrer oss på en god måte!
Svein Harberg,  stortingsrepresentant, Høyre
Fortsatt spirekraft
Tømmermannsønnen fra Nasaret kom for å løse lenker og sette undertrykte fri. Les hele den fascinerende fortellingen her. Hans ord har fortsatt spirekraft og får Guds rike til å vokse i våre hjerter.
Kjell Markset, idrettsprest og generalsekretær i KRIK
Gripende
Det er gripende lesning – for tanke og hjerte. Dersom vi i tillegg leser den med en liten bønn eller et Fadervår, så leser vi kanskje med sjelevinduet litt på gløtt..
Elin Linde Fagerbakke, leder Kvinner i Nettverk / Pastor i Salem Misjonsmenighet
Hverdagslig språk
Boken er lojal mot de opprinnelige tekstene og benytter et hverdagslig språk, og den vil derfor kunne være med på å utdype og utvide forståelsen av Jesu liv og virke både for dem som er kjent med evangeliene fra før, og for dem som har et mer perifert forhold til Bibelen. Til stor nytte er det at teksten hele tiden har henvisninger til de opprinnelige fire evangeliene.
Sveinung Lorentsen, tidligere rektor ved Ansgarskolen og generalsekretær i Misjonsforbundet
Historien over alle historier
Denne boken gir deg historien over alle historier, komprimert og i enkel språkdrakt. Les den selv og gi den bort til familie og venner, fadderbarn og konfirmanter. Anbefales!
Magne Supphellen, professor, Hauge School of Management
Verden blir aldri mer den samme
Etter å ha lest denne boken sitter jeg igjen med enda mer kunnskap om ham jeg følger. Flott med en bok som helt fokuserer på Jesus i alle situasjoner han var, er og kommer i. Denne mannen satte seg ikke i baksetet men i forsetet, og verden blir aldri mer den samme etter hans komme.
Rune Edvardsen, leder i Troens Bevis Verdens Evangelisering og Dina Stiftelsen
De har lykkes
Mannen som forandret verden vil helt sikkert gjøre det mye enklere for mange å tilnærme seg evangelienes Jesus. Utgiverne har som hensikt å spre evangeliet på en ny måte som gjør det lettere for mange å følge med. Jeg tror de har lykkes godt med dette ved å utgi denne boken.
Sigurd Markussen, Pater i Den Katolske Kirke
Må kristnast på ny!
Her møter vi personen som utan samanlikning er den viktigaste personen i verdssoga. Utan personen Jesus Kristus var vi alle utan von for framtida. Vår oppgåve i vår tid er å vere med å formidle evangeliet til alle mennesker. Kvar generasjon må kristnast på ny, vår generasjon er vårt ansvar.
Per Sævik, skipsreder, hovedeier og styreformann i Havila og tidligere president i Norges Rederiforbund
Aldri ferdig med den
Får beretningen om Jesus betydning for deg, kan det skje at du aldri blir ferdig med den.
Kurt Hjemdal, tidligere landsstyreleder i Normisjon og rektor for Bibelskolen i Grimstad
Grunn til å advare
Det er all grunn til å advare nye lesere mot denne boken. Den har en enorm sprengkraft. Jeg forstår godt at Bibelen har blitt forbudt, konfiskert og brent av politiske og religiøse ledere som har fryktet dens forvandlende kraft. Hovedpersonen i denne boken har preget flere enkeltmennesker og samfunn enn noen andre. Han har også forvandlet mitt liv. Han har hatt avgjørende innflytelse på mitt gudsbilde, mitt verdensbilde og mitt selvbilde. Alle som leser evangeliet om Jesus fra Nasaret, forstår at han er en helt, men er han noe mer enn et menneske? Er han Guds Sønn? Det må hver enkelt av oss finne svaret på. Mannen som forvandlet verden er en gavepakke til alle mennesker som søker sannhet og lengter etter Gud.
Egil Svartdahl, TV-Pastor